Osnovan na Audi Q3, a vendarle ni Audi – čigav križanec se skriva pod prevleko?

Čeprav bo šlo za hibridno gnan avtomobil, pa bo lahko na elektriko z enim polnjenjem prevozil do kar 100 kilometrov.

Segment kompaktnih križancev je zaradi svoje priljubljenosti deležen večine globalnih avtomobilskih proizvajalcev, pa tudi nekaterih nišnih. Tukaj v prvi vrsti ciljamo na znamko Cupra, ki se je s svojo identiteto že dodobra oddaljila od matičnega Seata. In to se bo verjetno nadaljevalo z vsakim modelom bolj, verjetno tudi z naslednjim napovedanim novincem, ki bo na ceste zapeljal čez dve leti.

Gre za križanca, ki ga bodo pri Cupri umestili med dosedanja križanca v ponudbi, ‘Seatovo’ Ateco in pa Cuprinega Formentorja, ki velja za zastavonošo znamke. Ob tem bi morda pomislili, da gre za že napovedanega Tavascana, a bi se motili. Gre namreč za 4,5 metra dolg avtomobil, ki bo tako poleg Tavascana, serijskega modela na osnovi Urban Rebel koncepta ter še enega neimenovanega modela iz Cuprine tovarne do leta 2025.

O novincu pri Cupri zaenkrat prav veliko podatkov ne razkrivajo, znano pa je, da bo avtomobil elektrificiran, a ne povsem. Na voljo bo kot blagi hibrid ali pa kot priključni hibrid. Slednji naj bi imel dovolj zmogljiv baterijski sklop, da bo omogočal do 100 kilometrov električnega dosega, kar je nedvomno največ v segmentu. Kakršna baterija in kakšen elektromotor bo za to skrbel pa lahko le ugibamo.So pa pri Cupri razkrili, da bo novinec v tesnem sorodstvu z Audijem Q3 Sportback. Nastal bo namreč na enaki platformi, hkrati pa si bo z njim delil tudi proizvodnjo v tovarni Györ na Madžarskem. To pa v kombinaciji z zgornjo fotografijo daje slutiti, da bo novinec oblikovan kot kupejevski križanec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja