Kakšen nor zvok: prisluhnite, kako rjovi Hennessey Exorcist Camaro

Hennessey Exorcist Camaro velja za ekskluzivnega jeklenega lepotca, saj je bilo izdelanih le sto primerkov. Prisluhnite, kako zapoje 1000 konjskih moči in avtomobilski mišičnjak vas bo v hipu prepričal s svojim »petjem«.

Chevrolet Camaro Hennessey Exorcist ZL1 se močno razlikuje od standardnega Camara. Gre namreč za izjemno redek model, ki se lahko pohvali z zvokom, ob katerem se vam naježi koža. Model, ki so ga pri Hennessey Performance predstavili v letu 2021, v čast tridesetletnice podjetja, se lahko pohvali s 1000 konjskih moči. S tem so se v podjetju želeli postaviti ob bok Dodge Challengerju SRT Demonu. V avtomobilu so uporabili LT4 6.2-literski kompresorski motor V8, prilagodili pa so tudi težo avtomobila, ki je pri nekaterih Camarih predstavljala težavo.

Prisluhnite rjovenju konjskih moči

Navkljub izrazitemu rohnenju, ki naježi dlako, pa Camaro Hennessey Exorcist ZL1 ne izstopa po hitrosti. To sicer ne pomeni, da boste razočarani, saj maksimalna hitrost avtomobila znaša 350 km/h, s čimer se sicer uvršča med najhitrejše »muscle« avtomobile, se pa zato odkupi z zvokom in močjo. Po vrhu tega do 100 kilometrov na uro pospeši v vsega 2,1 sekundi! You Tube kanal Hennessey Preformance je pred časom objavil posnetek, v katerem je moč prisluhniti temu ekskluzivnemu mišičnjaku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja